dilluns, 23 de desembre del 2013

FEM CAGAR AL TIÓ!!!

L’últim dia de classe abans de Nadal, els nens i nenes d’infantil vam anar a fer cagar el Tió.
Feia dies que  l’anàvem alimentant amb galetes i mandarines que portàvem de casa,i ara,que tenia la panxa molt plena, era el moment de fer-lo cagar. Així que vam anar a visitar-lo per últim cop per cantar-li la seva cançó i donar-li uns suaus cops amb els bastons perquè cagués molts i molts regals per nosaltres.

I no us imagineu, quantes coses va cagar!!! No parava de fer-ho!!! Al final tots i totes vam tornar a la classe molt contents i amb un regalet a les mans.


dissabte, 21 de desembre del 2013

ENS VISITA EL PATGE REIAL!!!

El dilluns 16 de desembre els nens i nenes d’infantil vam rebre una visita molt especial...la del Patge Reial!!!
Els nostres mestres ens vam portar a la sala de psicomotricitat perquè algú havia vingut a visitar-nos. I quan vam entrar, ens vam trobar allà assegut en una cadira a un patge reial. Ufffff quina emoció!!!
Una noia molt simpàtica va fer-nos unes bromes i ens va fer riure una estona. Desprès va llegir la carta que li havíem preparat els nens i nenes de P3,P4 i P5 perquè la donés als Reis Mags d’Orient amb els nostres desitjos per tots els nens i nenes del món.

Per acabar,el patge reial ens va regalar unes xocolatines. Esperem que la nostra carta arribi als Reis Mags i els nostres desitjos es compleixin. 


dimarts, 17 de desembre del 2013

ENS VISITEN ELS PADRINS LECTORS!!!

El passat 13 de desembre els nens i nenes de P5 vam iniciar l’activitat del Apadrinament lector amb els nens i nenes de 6è. A partir d’aquesta data vindran cada mes per compartir una estona de lectura amb nosaltres i acompanyar-nos en els nostres primers passos en el mon de la lectura.

Estàvem molt nerviosos perquè els nostres padrins i madrines venien a ajudar-nos a donar a llegir un conte. La estona va ser curteta però va ser molt educativa i vam gaudir moltíssim. Ja estem esperant que arribi el següent mes perquè tornin a visitar-nos.

dijous, 14 de novembre del 2013

VISITEM LA BIBLIOTECA JORDI RUBIO

Els nens i les nenes de les classes dels Margays i dels Ratpenats hem visitat la biblioteca Jordi Rubio i Balaguer per conèixer el seu funcionament.

Una senyora molt amable ens ha explicat que la biblioteca és un lloc públic on podem anar sempre que vulguem, i que si ens traiem el carnet de la biblioteca ens podem portar llibres a casa per llegir-los tranquil·lament, però cuidant-los i sense trencar-los.

Després ens ha deixat que durant una bona estona miréssim els contes i llibres de coneixements que hi havia al l'espai d'infantil, però respectant les normes de la sala.

A més d'una estona per gaudir de la lectura, també hem tingut temps d'esmorzar i jugar al parc que hi ha al costat de la biblioteca.

dissabte, 9 de novembre del 2013

ENS VISITA LA POLICIA LOCAL DE SANT BOI!!!

El passat divendres 8 de novembre, la Policia Local de Sant Boi va venir a visitar-nos a l'escola per explicar-nos coses molt interessants de la seva professió i per millorar la nostra educació viària.

En primer lloc, per convertir-nos en policies com ells ens van repartir un uniforme especial de policia per poder sortir al carrer i ens van explicar que els policies han d'estar molt atents al carrer i que sempre hem de mirar a dreta i esquerra per buscar els perills.

Després, vam sortir al carrer per donar un petit tomb pel barri i posar en practica la vigilància dreta-esquerra al creuar els passos de vianants.

Per acabar, vam tornar a l'aula per explicar-nos la importància de portar sempre posat el cinturó de seguretat quan anem al cotxe amb els pares i mares.

Ha estat una sorpresa molt agradable i educativa....i ens han dit que dintre d'uns mesos tornarien a fer-nos una altra visita...Juhuuuu!!!


diumenge, 3 de novembre del 2013

CELEBREM LA CASTANYADA!!!

El passat dijous 31 d'octubre els nens i nenes d'infantil vam celebrar la festa de la Castanyada a l'escola d'una manera molt especial.

Disfressats i disfressades de castanyers i castanyeres, i amb els nostres cistells i paperines plens de castanyes, panellets i fruits secs, vam arribar a la tarda a l’escola. Allà vam ballar,cantar i menjar per recuperar les forces després de tant moviment.

Però la sorpresa més gran va arribar quan la mateixa Maria Castanyera va venir a visitar-nos per explicar-nos les seves histories a la muntanya; com el dia que es va equivocar i va agafar cargols en lloc de castanyes. Que n'és de despistada aquesta Maria...


dijous, 19 de setembre del 2013

BENVIGUTS I BENVINGUDES A UN NOU CURS ESCOLAR!!!

Fa uns dies els infants de l'escola han iniciat un nou curs escolar. Per aquest motiu, el personal docent del cicle d’infantil volem  adreçar-nos a totes les famílies, especialment a les noves famílies de P3, per desitjar-vos un curs que ple d’experiències enriquidores, lúdiques i educatives que ajudin als nostres infants a desenvolupar les seves capacitats globals i avançar en la seva autonomia personal.

Aprofitem per recordar-vos els noms de les nostres classes i el personal docent del cicle:

P3A
LES TORTUGUES
P3B
ELS CARGOLS
P4A
ELS ELEFANTS
P4B
LES VAQUES
P5A
ELS MARGAYS
P5B
ELS RATPENATS


P3A
PEPI CHÁVEZ
P3B
CARMEN TORRICO
P4A
ANNA SANTANA
P4B
MARIA ANTONIA
P5A
CARLOS DEL VALLE
P5B
ÀNGELS DE HARO
REFORÇ
CRISTINA ACEDO
REFORÇ
PILAR SOLSONA
TEI
ANA LLANOS
EDUCACIÓ ESPECIAL
MARÍA VALENCIA

dilluns, 22 d’abril del 2013

LES NENES I NENS DE P4 HEM ANAT A LA FONT DE GOLBES

Les classes dels Elefants i les Vaques hem anat d'escursió a la Font de Golbes de Sant Ramon. Hem seguit les petjades d'alguns animalets i hem escoltat moooooolts sorolls.

dimecres, 17 d’abril del 2013

HEM ANAT A LA GRANJA

Els nens i les nenes de P3 hem anat a la granja i hem vist animals. Hem fet un munt de coses: tocar un conill, donar menjar a les cabres, acariciar una l'ovella amb molta llana, veure posar un ou a una gallina, abraçar una oca, netejar un porquet vietnamita ple de palla, donar un biberó a una vaca i fer una volta en carro.

També hem fet un taller de melmelada de poma. Primer hem tallat la poma a trossos petits. Després la hem picat amb un morter i li hem afegit sucre. Ens hem posat un barret de cuiner per remenar la melmelada!!! 
Ha sigut un dia molt dur per això a la tornada alguns estavem molt cansats....



dissabte, 13 d’abril del 2013

OBSERVACIÓ DIRECTA A L'HORT DE L'ESCOLA

Els nens i nenes de P-5 vam anar el passat dijous dia 11 d´abril a l´hort de l´escola. Vam observar les plantes i hortalisses que tenim plantades ( color, forma, tamany... ). Cada nen/a va triar una diferent per emportar-se i després la va dibuixar a la classe. Són uns artistes!!!!


divendres, 22 de febrer del 2013

ENS VISITA LA VELLA QUARESMA!!!

Fa uns dies la Vella Quaresma ha vingut a l'escola per quedar-se amb tots nosaltres fins que arribin les vacances de Setmana Santa. 
Per agrair la seva visita cada divendres els nens i nenes de P4 i P5 anem a visitar-la al passadís de l'escola. Allà li cantem una cançó, li recitem un poema i li traiem una cama. A la Vella Quaresma li encanta que la visitem i ens ho agraeix amb un somriure permanent.
Aquí us ensenyem la cançó que li cantem perquè la aprengueu.





dilluns, 18 de febrer del 2013

VEIEM TITELLES!!!

El passat divendres 15 de març els nens i nenes d'infantil vam anar a la sala de Psicomotricitat per gaudir una estona amb una obra de titelles.
La Carla, una noia de l'editorial Baula, va ser l'encarregada de dur a terme l'obra de titelles. Ens va explicar com el Piu, el Mot i la Nuc van buscar als quatre senyors dels colors ( groc, verd, vermell i blau) per aconseguir els colors i derrotar al Senyor Negre que havia enfosquit el poble. 
Ens ho vam passar molt bé i vam riure molt durant tota l'estona!!!

diumenge, 10 de febrer del 2013

CELEBREM DIJOUS GRAS!!!

El dijous 7 de febrer els nens i nens de les classes de les Vaques i els Elefants vam celebrar a l'aula el Dijous Gras elaborant un esmorzar típic per aquest dia: pa amb tomàquet i botifarra d'ou.
 Els nostres tutors ens vam portar a l'aula tots els ingredients necessaris per elaborar-lo (pa, tomàquets, oli i botifarra d'ou) i nosaltres mateixos vam preparar-lo amb la seva ajuda. Primer vam untar el tomàquet al pa i després vam posar l'oli. Ara ja  només quedava la part més important...tastar-lo.
Myam nyam....que bo que estava!!!


divendres, 8 de febrer del 2013

CELEBREM CARNESTOLTES !!!

Els nens i nenes d'infantil hem sortit hem celebrat aquest divendres la festa de Carnestoltes. Tots ben disfressats hem participat en la tradicionals Rua que fem pels voltants de l'escola. mares, pares, avies i avies esperàvem fora de l'escola i ens han acompanyat durant tot el trajecte. 
Un cop a l'escola hem continuat amb la festa al pati amb els nens i nens de tota l'escola. Allà hem saltat, cantat i ballat al ritme de la música més marxosa.
Què bé que ho hem passat!!! Quina llàstima que aquesta setmana boja s’acabi avui.

dimecres, 6 de febrer del 2013

ARRIBA CARNESTOLTES!!!

Avui el Rei Carnestoltes ha arribat a l'escola per convidar-nos a gaudir amb ell d'uns dies plens de disbauxa i alegria. Els alumnes de 6è, amb la música dels tambors, l'han acompanyat durant el seu passeig per tota l'escola.
Ahir els alumnes de sisè ens van visitar a les aules per anunciar-nos de la seva arribada i per informar-nos de les seves consignes.
Esperem que aquests dies siguin bojos de veritat.