dimecres, 16 de desembre del 2015

ENS VISITA EL PATGE REIAL !!!

El dimarts 15 de desembre els nens i nenes d'infantil vam rebre una visita molt especial... la visita del Patge Reial.

Tots junts vam a anar a la sala de psicomotricitat on el patge reial ens esperava tranquil·lament en un tro que l'havien preparat. Una ajudanta del patge, molt simpàtica i divertida, va amenitzar l'acte amb les seves bromes provocant els riures de grans i petits.

Desprès, un grup de nens van fer entrega al patge d'una carta amb els nostres desitjos  nadalencs: petons, rialles, pessigolles per tots els nens i nenes del mon. 

Abans de marxar, fam fer-nos una foto de grup amb el patge, que va mostrar-se molt content pels nostres desitjos i ens va regalar unes piruletes.



dimarts, 15 de desembre del 2015

ARRIBEN LES POSTAS AMIGUES !!!

El passat dilluns 14 de desembre els grups de nens i nenes d'infantil van intercanviar-nos les POSTALS AMIGUES.

Durant dies cada grup va dissenyar amb dedicació i temps la postal que havía de regalar a un altre grup del cicle d'infantil. I arribat el dia, cada grup va portar la seva postal fins a l'aula del grup que l'havia de rebre. 

L'estona del repartiment de les postals va sorprendre i alegrar a més d'un. Al final tots vam estar feliços i contents per la postal que ens havíem regalat.



dijous, 26 de novembre del 2015

ENS VISITEN ELS PADRINS

Els nens i nenes de les classes de P4 hem rebut la primera visita del nostres padrins i padrines de 5è.
Ens han preparat una gimcana amb proves relacionades amb les lletres i les paraules. La veritat és que s'ho han preparat molt bé aquests padrins i ens ho hem passat molt i molt bé amb les proves.
Ja estem esperant que tornin a visitar-nos un altre dia i ens tornin a sorprendre!!!

FOTOS P4A-5A

FOTOS P4B-5B

dilluns, 23 de novembre del 2015

ANEM DE CONCERT !!!

Els nens i nenes de P4 i P5 hem celebrat el dia de Santa Cecilia amb un concert molt especial. Hem anat al teatre de l'escola per veure les actuacions que uns alumnes d'altres cursos havien preparat per l'ocasió.
Hem gaudit molt veien els alumnes més grans de l'escola tocant algun instrument. Ho han fet tan bé que els hem acomiadat amb molts aplaudiments. Potser algun any serem nosaltres el que pugem a l'escenari a tocar un instrument.


dissabte, 31 d’octubre del 2015

CELEBREM LA CASTANYADA !!!

Els nens i nenes d'infantil hem celebrat la festa de la CASTANYADA.
A primera hora del matí les ajudantes de la Maria Castanyera ens han visitat per comunicar-nos que a la tarda baixaria de la muntanya la Maria Castanyera per visitar-nos.
A la tarda, hem pogut venir a l'escola disfressats de castanyers i castanyeres. Estaven guapos i guapes de veritat amb les nostres disfresses i els nostres cistells plens de fruits de la tardor.
Desprès hem sortit al pati d'infantil per esperar que arribés la Maria Castanyera. La pobre dona com és velleta ha trigat una mica en baixar de la muntanya, però estava més maca que mai. Ens ha dit que estava molt contenta de veure'ns de nou i ens ha convidat a ballar i cantar amb ella la seva cançó.
Per acabar la festa, hem berenat els fruits i les fruites de la tardor que hem portat a l'escola. 





dijous, 29 d’octubre del 2015

EXPOSEM ELS TREBALLS DE TARDOR

Avui dijous 29 d'octubre ha tingut lloc la tradicional Exposició dels treballs de tardor que els nostres alumnes d'infantil han fet a casa amb l'ajuda de les seves famílies.
Com cada any el nivell dels treballs ha estat altíssim i hem pogut veure composicions fetes amb diferents fruits, fruites i elements de la tardor dignes d'artistes professionals.
Els mestres de l'escola, donada la gran participació d'aquest curs, volem agrair-vos la vostra col·laboració i animem a participar-hi a aquelles famílies que aquest curs no ho hagin fet.

dilluns, 26 d’octubre del 2015

ELS LLEONS I MANATINS FEM PANALLETS !

Avui els nens i nenes de les classes dels Lleons i Manatins hem anat d'excursió a la casa de colònies de Can Rigol ( Begues ) a fer panellets.
El viatge ha estat curt, i el primer que hem fet ha estat esmorzar una mica.


Desprès d'esmorzar, ens hem dividit en tres grups i hem anat a dues sales a preparar els panellets. Voleu saber com ho hem fet? Doncs ara ho veure-ho.

Primer hem xafat la patata que hi havia a un bol amb una forquilla i hem afegit una mica d'ametlla molta.

Desprès, hem afegit una mica de sucre i hem tornat a barrejat la massa del bol.


En tercer lloc hem fet dues o tres boletes a les que desprès li hem posat ametlla picada i coco.


Per acabar hem envernissat els panellets amb una mica d'ou i l'hem posat a una safata per ficar-los al forn.


Fàcil no? Ja estem preparats per tornar-ho a fer a casa amb els nostres pares i mares.

 Per acabar l'excursió hem fet un tomb per la granja que té la casa de colònies i hem vist diversos animals: gallines, galls, paons reials, oques, ànecs, conills, porcs, ovelles, cabres i uns rucs. El granger que hi treballava ens ha deixat que li donèssim de menjar a les ocelles, rucs i cabres.



L'excursió ha estat fantàstica i ens ho hem passat "pipa". Aquí teniu més fotos.

diumenge, 4 d’octubre del 2015

JA TENIM NOM DE LA CLASSE !!!

Els nens i nenes d'infantil ja tenim nom per les classes d'aquest curs. 

A PARTIR D'ARA JA PODREM INICIAR EL PROJECTE DEL NOM DE LA CLASSE PER APRENDRE MOLTES COSES SOBRE EL NOSTRE ANIMAL.

diumenge, 13 de setembre del 2015

BENVINGUTS/DES A UN NOU CURS ESCOLAR!!!


L'equip de mestres d'infantil us desitgem un bon inici de curs 2015-16.
L'escola torna a obrir les seves portes, ja està preparada perquè la canalla ompli de nou amb les seves veus, il·lusions, rialles, emocions,...les aules que durant l'estiu han estat molt tranquil·les i silencioses.

Arriba de nou la llum i la vida a l'escola, i els mestres iniciem aquest curs amb nova energia i desitjant que sigui un curs màgic, especial i intens per tots els nostres alumnes i totes les seves famílies.

dijous, 14 de maig del 2015

EXPOSEM A CAN MASSALLERA !!!

Els alumnes d'educació Infantil com cada any hem participat en l'exposició que organitza el centre cultural Can Massallera per Sant Jordi.
En aquest curs els treballs presentats han estat els següents:
·  " Els animals i els sentits". Els alumnes de P3A i B han elaborat un llibre tàctil on a través de diferents animals es treballaven els colors i diferents textures.
· " L'elefant rosa". Els nens i nenes de P4A han preparat un conte inventat per ells mateixos on el protagonista és un elefant rosa.
· " El llibre dels tamanys". Els alumnes de P4B han preparat un llibre on es treballen les mides ( gran - mitjà -petit).
· " L'alfabet". Els nens i nenes de P5A han preparat un llibre on cada lletra de l'alfabet està representada per un dibuix.
· " El llibre dels rodolins". Els alumnes de P5B han realitzat uns rodolins sobre els companys/es de l'aula.
Us convidem a que visiteu l'exposició i vegeu els nostres llibres.


dilluns, 11 de maig del 2015

LES COLÒNIES DE P5

Els dies 7 i 8 de maig els nens i nenes de P5 hem estat a la casa de colònies de La Ruca al Moianès gaudint de les nostres colònies escolars.
Aquí podeu veure les fotos que hem fet per veure com ho hem passat de bé.

dissabte, 9 de maig del 2015

ANEM A LA GRANJA !!!

El passat dimarts 5 de maig, els nens i nens de P3 vam visitar la granja-escola de Can Pidelaserra per veure de ben a prop els animals que viuen a la granja. 

Quan vam arribar, el primer que vam fer va ser esmorzar perquè havíem de reunir energies pel llarg dia que ens esperava. 
Desprès vam poder passejar una estoneta amb un carro que tirava un poni.
A continuació, vam passejar per la granja per realitzar unes activitats relacionades amb els sentits. Així que vam poder veure olorar diferents plantes aromàtiques, escoltar el soroll de diferents animals de la granja, i  veure i tocar una vaca, unes oques, uns conills una gallina, un porc vietnamita, unes cabretes i unes ovelles. A alguns fins i tot, els vam poder donar de menjar !!!
També vam tenir una estoneta per jugar lliurement en un espai destinat al joc.

Era la nostra primera excursió de tot el dia i ho vam passar d'allò més bé.



 https://www.youtube.com/watch?v=WRxv5oDRLwg



dijous, 30 d’abril del 2015

ANEM A LA BIBLIOTECA !!!

El nens i les nenes de P3 hem visitat la Biblioteca Rubio i Balaguer per conèixer quin és el seu funcionament.
Ens ha atès una bibliotecària que ens ha explicat les normes de la biblioteca i ens ha deixat mirar durant una estona els contes i llibres que més ens agradessin.
També hem aprofitat per esmorzar al parc que hi ha fora de la biblioteca i jugar una estona abans de tornar a l'escola.

dimecres, 22 d’abril del 2015

TITELLES A L'ESCOLA !!!

Amb l'arribada de la festa de Sant Jordi, l'escola ha organitzat amb les famílies de l'escola una sèrie de tallers i activitats per als diferents cicles de l'escola. En el cas d'infantil l'activitat triada ha estat una representació d'un conte amb titelles.

Així doncs, el passat dilluns dues mares d'alumnes de l'escola ens han presentat un conte molt especial creat per elles mateixes on elements de la cuina com cassoles, olles, teteres es convertien en els protagonistes d’una historia que ens ha deixat bocabadats.  
La representació ens ha encantat !!! A veure si amb una mica de sort ens tornen a sorprendre un altra dia amb una historia tan especial com la que vam gaudir.


diumenge, 19 d’abril del 2015

FEM UN TALLER DE PERCUSSIÓ !!!

El passat dijous els nens i nens de les classes dels Cargols i les Tortugues vam participar en un taller de percussió a l'escola que ens va organitzar el tiet d'un dels alumnes de P3.
Van tenir la possibilitat de tocar diferents instruments de percussió: timbals, tambors, panderos,  agogos i chocalhos. 

Ens ho vam passar molt bé tocant aquests instruments i fent una batukada amb molta energia. 
Moltes gràcies tiet del Jacint per preparar-nos aquest taller.







diumenge, 12 d’abril del 2015

VISITEM LA FONT DE GOLBES!!!

Els nens i nenes de les classes de P3 vam pujar el divendres passat fins la Font de Golbes, situada al camí que porta fins a Sant Ramón.
Al arribar amb l'autocar fins l'inici del camí a Sant Ramón, unes monitores ens esperàvem per acompanyar-nos durant la passejada. 
En primer lloc, ens van explicar un conte perquè entenguéssim la importància de cuidar la natura i els boscos ja que hi viuen molts animals.
Desprès vam començar a passejar pel bosc. Vam escoltar el soroll de diferents ocells, vam recollir pinyes, pals i pedres mentre les monitores ens explicaven coses interessants sobre els animals i plantes que viuen al bosc de Sant Ramón.
Finalment vam arribar a la Font de Golbes on vam esmorzar plegats abans de tornar a l'escola. Ha estat una sortida molt interessant i hem après moltes coses.

dijous, 19 de març del 2015

FEM LA FESTA DEL COLOR BLAU !!!

El passat dijous 12 de març els nens i nenes de les classes dels Cargols i de les Tortugues ens vam reunir a la tarda per celebrar conjuntament la FESTA DEL COLOR BLAU.
Per l'ocasió vam venir amb roba de color blau a l'escola i van portar unes olleres especials de color blau que havien preparat dies abans.

La festa va ser molt divertida i vam cantar, vam ballar, ens vam pintar la cara i vam fer un mural amb colors de color blau. Ja este esperant que arribi la següent festa!!!!

dilluns, 16 de març del 2015

VISITEM EL MERCAT DE LA MUNTANYETA!!!

Els nens i nenes de P5 hem visitat el Mercat de la Muntanyeta per veure de prop quines paradetes hi podem trobar. Hem aprofitat per fer unes compres a la fruiteria perquè desprès a l'aula hem preparat uns sucs amb moltes vitamines. Ummm que bons estaven !!!


divendres, 6 de març del 2015

VISITEM EL PARC DE BOMBERS !!!

Els nens i nenes de P4 hem visitat el Parc de Bombers i hem après moltes coses d'aquesta professió, el seu uniforme, les seves eines de treball, el camió de bombers,..

I fins i tot, ens han deixat utilitzar la mànega que fan servir per apagar el foc! Què divertit!!!


dimecres, 18 de febrer del 2015

EXPERIMENTEM AMB FARINA I CIGRONS !

Fa uns dies els nens i nenes de P3 van fer un racó d'experimentació amb farina i cigrons. 
Cada setmana renovem els racons de la classe, i aquesta vegada vam gaudir d'un racó d'experimentació que encara no havíem descobert. Els mestres ens van oferir: gots de plàstic, coladors, embuts, culleretes i pots de diferents mides, cigrons i farina perquè poguéssim experimentar amb ells lliurement. 
Ho vam passar molt bé durant l'estona que vam poder experimentar. Vam poder intercanviant els materials de pots, observar què passava quan ficàvem els cigrons i la farina pels embuts i els coladors, provar quines culleres ens anàvem millor per agafar la farina i els cigrons,...

dimecres, 21 de gener del 2015

FEM UN DIBUIX D'HIVERN AMB DITADES !!!

Aprofitant que estem a l'hivern hem fet un dibuix d'un ninot de neu fet amb ditades de pintura blanca. Aquí us deixem les fotos perquè vegeu els resultats.