dimarts, 30 de desembre del 2014

FEM CAGAR AL TIÓ !!!

L'últim dia d'escola abans de Nadal el Tió d'infantil tenia la panxa molt plena desprès d'haver menjat tot el que li havien portat els nens i nenes durant dies.
Havia arribat el moment de cantar la seva cançó i de picar ben fort el seu tronc perquè cagués un munt de regals.
Així, les classes d'infantil vam passar una a una a visitar-lo per última vegada i colpejar fort amb els bastons.
Mireu que bé que picàvem!!! I amb quins regals ens va obsequiar!!!

divendres, 26 de desembre del 2014

ENS VISITA EL PATGE REIAL!!!

El passat dimarts 16 de desembre, els nens i nenes d'Infantil van tenir una visita molt especial...
Ens va visitar un patge reial que venia de molt lluny a buscar la carta que havíem preparat pels Reis Mags on explicàvem els nostres desitjos nadalencs.
Per veure'l ens vam reunir a la sala de Psicomotricitat, on una noia molt divertida va fer-nos riure amb les seves bromes. Desprès, una nena de P5 va sortir a llegir la carta que havíem preparat i per acabar ens vam fer unes fotos de grup.
Abans de marxar, el patge reial ens va regalar un caramel per agrair-nos la carta i el nostre comportament durant la seva visita.
Aiii quins nervis, cada dia queda menys per l'arribada dels Reis Mags!!! 


ARRIBA LA POSTAL AMIGA

El passat 17 de desembre unes carteres molt especials van aparèixer a les aules d'Infantil per portar-nos un regal especial, la POSTAL AMIGA que unes altres cursos de l'escola havien preparat amb molta estima per desitjar-nos un bon Nadal.
Mireu que boniques postals vam rebre aquell dia!!!

dijous, 27 de novembre del 2014

CELEBREM LA FESTA DE COLOR VERMELL!!!

Avui els nens i les nenes de les classes de les Tortugues i dels Cargols hem celebrat la festa del color VERMELL.
Per organitzar una gran festa, ens hem ajuntat tots a l'aula de P3A i hem passat una bona estona cantant i ballant. L'Ana i la Patricia ens han pintat la cara amb pintura de color vermell. Papallones, cargols, cors, flors,...Quins dibuixos més macos ens han fet!
A l'aula de P3B, també hem pogut pintar amb ceres, retoladors i plastidecors un mural lliure on cadascú ha pogut passar una estoneta a fer el dibuix que més li ha agradat.
Ho hem passat tant bé, que ja estem esperant que aribi la següent festa!

dimecres, 19 de novembre del 2014

FEM ESTAMPACIONS DE LA TARDOR !!!

Als nens i nenes de la classe del Cargols i les Tortugues ens agrada fer Plàstica amb la nostra TEI, Ana. Fa uns dies vam fer unes estampacions de la tardor amb pintura i esponges. Mireu que boniques ens van quedar!!!

P3: FEM TRAÇOS VERTICALS

Els nens i nenes de P3 hem treballat els traços verticals a l'aula. Per fer-ho d'una manera més divertida ho hem fet sobre d'un paper d'embalar i amb ceres blanques.
Ha estat molt divertit!!!


diumenge, 2 de novembre del 2014

TORTUGUES I CARGOLS CELEBREM LA CASTANYADA!!!

El divendres 31 d'octubre els nens de les classes de les Tortugues i Cargols hem rebut la visita de la Maria Castanyera que va baixar de la muntanya per fer-nos una visita a l'escola i celebrar amb nosaltres la festa de la Castanyada.
També hem pogut disfressar-nos de castanyers i castanyeres. Ai, quin goig que fèiem tots plegats!!
La tarda ha estat molt divertida i hem pogut ballar cançons de la tardor i menjar castanyes i panellets amb els nostres companys/es de classe.


ELS NENS I NENES DE P3 FEM BOLETS

Els nens i nenes de les classes de les Tortugues i Cargols hem preparat uns bolets per regalar a les nostres famílies el dia de la Castanyada.
Per fer-ho hem pintat un rotllo de paper de wàter i ehem enganxat uns gomets al barret del bolet. Mireu que macos ens han quedat.

PRESENTEM L'EXPOSICIÓ DE TARDOR

El passat dijous 30 d'octubre va tenir lloc la tradicional Exposició de Tardor a l'escola.
A les 16:30 de la tarda, les portes de l'escola van obrir-se a les famílies perquè poguessin visitar l'exposició i veure els diferents treballs plàstics que els nens i nenes d'infantil havien elaborat a casa amb l'ajuda dels seus familiars més propers.
Durant uns minuts el passadís d'infantil es va omplir de nens i familiars que amb molta curiositat van voler visitar-la i observar les manualitats que els nens i nenes havien preparat a partir d'un fruit o fruita de la tardor.
Des de l'escola, els mestres d'infantil, volem agrair a les famílies la col·laboració amb l'escola per dur a terme aquesta exposició, i la qualitat i creativitat dels treballs presentats.

dissabte, 4 d’octubre del 2014

ADAPTACIÓ P3

Els nens i nenes de P3 ja portem uns dies adaptant-nos a la nova rutina de l'escola.
Mica en mica, anem coneixen els nous companys/es de l'aula, als nostres mestres i els nous espais que ens envolta.
No ha estat fàcil separar-nos dels nostres pares i mares durant aquests primers dies, però cada dia anem a l'escola més contents i amb ganes de passar una bona estona amb els altres nens i nenes.
Aquí teniu unes fotos amb les activitats i jocs que hem anant fent durant els primers dies.



ADAPTACIÓ P3A



ADAPTACIÓ P3B

dimecres, 17 de setembre del 2014

INICIEM UN NOU CURS!!!


Us donem la benvinguda a un nou curs escolar, especialment a les noves famílies de P3.Iniciem el curs amb energia renovada i amb la il·lusió d'exprimir-lo al màxim i desitgem que compleixi les expectatives, que mestres i famílies, hem dipositat en ell.


dimarts, 2 de setembre del 2014

INFORMACIÓ PERÍODE D'ADAPTACIÓ P3

Benvolgudes families de P3:

Aquí teniu la llista amb els horaris dels grups durant el període d'adaptació i els horaris per les entrevistes individuals que començaran el mateix dia 15 de setembre.





· HORARIS ENTREVISTES INDIVIDUALS P3 B                

diumenge, 29 de juny del 2014

REUNIÓ AMB LES NOVES FAMÍLIES DE P3

El passat dijous 26 de juny les famílies de P3 a l'escola van ser convidades al centre per tenir una reunió amb l'equip de mestres i  professionals que atendran els seus fills i filles el curs vinent.
Durant la reunió es va informar a les famílies d'aspectes relacionats amb el període d'adaptació i altres informacions que cal conèixer de cara a l'inici del nou curs al setembre.

Des de l'escola volem agrair a totes les famílies que van assistir la seva presencia, i per aquelles que no van poder fer-ho us deixem penjat el PowerPoint que es va mostrar a la reunió i el fulls informatius que es van repartir.


dilluns, 23 de juny del 2014

ACABEM EL CURS!!!

El divendres 20 de juny els nens i les nenes d'Infantil vam celebrar una gran festa per acomiadar el curs.
L'últim dia d'escola es sempre especial i aquest ho va ser.
Per començar vam anar al pati a moure una mica el cos amb les danses que ens havia preparat l'Alba.
Després vam tornar a les classes a agafar forces amb els entrepans que ens havíem preparat les mares de l'AMPA.
Un cop amb la panxa plena, vam anar al pati dels grans a gaudir una bona estona amb les activitats de circ que ens van oferir una companyia de circ. Vam poder fer equilibris, fer croquetes en les colxonetes, aprendre a controlar el diàbolo, fer gira el plat xinés... ufff que bé ho vam passar i quant vam riure!

Per acabar, vam tornar a les nostres classes a prendre un gelat ben fresc i acomiadar-nos dels nostres companys/es i dels mestres fins l'any vinent.

diumenge, 22 de juny del 2014

DIEM ADEU ALS PADRINS LECTORS

El 19 de juny ens vam trobar per última vegada amb els nostres padrins lectors.
Portàvem tot un curs veient-nos mensualment per compartir una estona de lectura i arribava el moment d'agrair l'ajuda dels nostres padrins per donar els primers passos en aquest apassionant món.
Així que en aquesta ocasió no vam llegir, només els vam regalar una postal amb una foto del grup perquè ens recordessin sempre ara que el curs vinent ja no hi seran a l’escola perquè comencen una nova etapa a l'institut.
GRÀCIES PADRINS!!!!

divendres, 16 de maig del 2014

JA TENIM EL VÍDEO DE LES COLÒNIES!!!

Mares i pares de P5 ja podeu veure el vídeo de les Colònies a Santa Maria de Cantonigros.


dimecres, 14 de maig del 2014

TASTEM SABORS!!!

Els nens i les nenes de P5 estem treballant els tema els sentits a l'aula. 
Fa uns dies vam realitzar una activitat relacionada amb el sentit del gust per diferenciar els quatre sabors bàsics: dolç, salat, àcid i amarg.
Per fer-ho vam tastar diferents aliments: llimona, xocolata, pipes salades, escarola, iogurt natural, cafè, vinagre, mel, llaminadures, magdalenes i pernil salat. 
Va ser molt divertit, poder tastar tants aliments i intentar esbrinar quin és el seu sabor. Alguns ens han costat una mica però ho hem passat molt bé. 


diumenge, 30 de març del 2014

HEM ANAT A LA TERRISSERIA!!!

El passat dijous 27 de març els nens i nenes de les classes dels Margays i dels Ratpenats van fer una excursió a Sant Sadurní d’Anoia per visitar la terrisseria de la casa de Valldeperas per aprendre coses de l’ofici del terrissaire.

El viatge en autocar va ser una mica llarg i només arribar a la terrisseria van esmorzar i carregar les piles per afrontar el dia llarg que ens esperava.

Per començar, el Santi ens va presentar el seu ofici de terrissaire i la Montse ens va explicar un conte on sortia un terrissaire i ens va ensenyar  peces de ceràmica feta amb fang. També ens va ensenyar un torn de terrisser elèctric i ens  va fer un plat per veure com funciona. Què ràpid que ha fet el plat!!!

Posteriorment, els dos grups de P5 ens vam separar per fer activitats diferents. Uns ens vam quedar a la terrisseria, on el Santi ens va ensenyar a fer una flor amb fang i ens va deixar que cadascú fes la seva. Després ens va deixar pujar al torn de terrisser per ensenyar-nos com funciona.
Mentrestant, l’altre grup ha fet un tomb pel bosc amb la Montse  per veure i escoltar tot allò que anàvem trobant. Hem pogut veure i olorar lavanda, farigola i romaní, hem escoltat els cants de diferents ocells, hem vist el cau d’una guineu i d’un porc senglar, i hem recollit glans i pinyes sota d’uns pins i d’unes alzines.

Ja era l’hora de dinar i tots plegats hem dinat junts abans d’anar a jugar a un parc que tenia una tirolina!!!! Uauuuu, que bé que ho hem passat tirant-nos amb la tirolina!!!

Quan ja es feia tard, hem agafat les motxilles i hem pujat a l’autocar per tornar a Sant Boi després d’un intens dia d’excursió al camp. 

diumenge, 9 de març del 2014

ANEM AL MERCAT!!!

El passat dimarts 4 de març els nens i nenes de les classes dels Margays i dels Ratpenats hem visitat el Mercat de la Muntanyeta per realitzar una activitat per aprendre la importància de comprar i consumir productes frescos.

Primerament, i abans de sortir cap al mercat, uns monitors vam venir a l’aula per explicar-nos la diferencia entre un mercat i un supermercat.
Seguidament, vam anar al mercat i vam comprar unes fruites ( taronges, pomes, peres i llimones) a la Fruiteria per fer després un suc a l’aula. També vam tenir temps de donar una volta pel mercat i veure altres parades com la carnisseria, la peixateria i la xarcuteria.

Al tornar a l’aula vam preparar els sucs amb la liquadora que havien portat els monitors. Mentre cadascú sortia a liquar una mica de fruita, els altres nens i nenes del grup anaven pintant uns dibuixos de fruites.
Per acabar la activitat, hem tastat els sucs que hem preparat i estaven boníssims!!! I ens han deixat tastar uns trossos de llimona....arggg a alguns se'ns ha quedat una cara molt rara...estava molt àcida!!!


Ha estat un matí molt divertit I educatiu, i hem pogut aprendre que si volem comprar fruita fresca per fer un suc o altres productes frescos per menjar-los és important que anem al mercat a fer-ho.

dilluns, 3 de març del 2014

SORTIM DE RUA !!!

Per acabar la Setmana Cultural dedicada a la NIT, els nens i nenes d’infantil i la resta de nens i nenes de l’escola vam sortir al carrer per fer la tradicional Rua de Carnestoltes.

A les 15:30 els diferents grups ja estaven preparats per començar la Rua. Els pares, mares i altres familiars esperaven fora de l’escola preparats amb la càmera a la ma per recollir les millors fotos de la Rua.

A les 15:45 va iniciar-se la Rua i els diferents grups vam desfilar pel recorregut amb la companyia del Rei Carnestoltes i els sons dels tambors dels alumnes de 6è. Les disfresses d’aquest any estaven relacionades amb la nit que era el tema de la nostra Setmana Cultural. Per aquest motiu, bruixes i bruixots, dracules, estrelles, llunes, zombies i animals nocturns van ser les disfresses més vistes a la Rua.

Quan vam tornar a l’escola, el fort vent que bufava, no ens va permetre ballar tots junts al pati i vam haver de fer la festa dintre de les aules. Malgrat tot, ens encanta disfressar-nos i sortir al carrer perquè tothom vegi les disfresses tant divertides i  que portem. 

diumenge, 2 de març del 2014

CELEBREM LA SETMANA CULTURAL!!!

Durant la setmana del 24 al 28 de febrer, els nens i nenes d’infantil hem celebrat la Setmana Cultural que aquest curs estava centrada en el tema de LA NIT.
Durant uns dies hem realitzat diferents activitats relacionades amb aquest tema tant al matí com a la tarda i hem pogut conèixer de més a prop els estels i la lluna, els animals nocturns i també hem treballat el tema de les pors i els malsons.
Cada matí els germans Pau, Laura i Laia ens explicaven una historia a la sala de psicomotricitat per motivar-nos a realitzar les activitats del dia. Desprès en grups més reduïts treballaven les activitats que els nostres mestres ens havíem preparat per aquell dia.

Han estat uns dies molt intensos i divertits. Si voleu saber que hem fet mireu aquestes fotos i veure-ho que bé ho hem passat!!!


dissabte, 22 de febrer del 2014

APRENEM EDUCACIÓ VIARIA!!!

El divendres 21 de febrer, la Policia Local de Sant Boi va tornar a visitar als nens i nenes de P5 per donar-nos una classe d'Educació Viària en un circuit al pati de l’escola. En aquesta ocasió, els nens i nenes de les classes de 5è també ens acompanyaven per ajudar-nos.
En primer lloc, el Miguel Angel, el policia local de Sant Boi, ens ha recordat com havíem de circular pel circuit. Ens ha explicat que quan trobem una senyal d’STOP ens hem d’aturar i que hem de seguir la direcció de les fletxes que trobem al nostre camí. 
Abans de començar, ens hem posat el casc, és molt important prendre mesures per evitar fer-nos mal si caiem al terra, i hem anat a buscar les bicicletes i els patinets que teníem preparats per l’ocasió.
Després, en petits grups, hem anat circulant pel circuit del pati durant una estoneta. Els nens de 5è ens ajudaven a no sortir-nos del circuit i vigilar que complíssim les normes.

Ens ho hem passat molt bé, malgrat que el temps que ha fet no ens ha acompanyat massa.

dimecres, 12 de febrer del 2014

VISITEM ALS BOMBERS!!!

Fa uns dies, els nens i nenes de les classes dels Elefants i de les Vaques van visitar als bombers de Sant Boi per conèixer de ben a prop com treballen.

Els bombers, molt simpàtics, ens han explicat moltes coses de la seva feina, i fins i tot, ens han deixat pujar al cotxe de bombers i fer funcionar una mànega.

Ara ja estem preparats i preparades per apagar qualsevol foc!!! 

dijous, 30 de gener del 2014

ANEM A L'AUDITORI

El dia 27 de gener els alumnes de P4 i de P5 vam anar a l’auditori de Sant Boi per veure l’espectacle “ Animalada de cançons”.

L’espectacle musical consistia en 6 cançons sobre deferents animals:  “El cocodril Camil”, “Un hipopòtam malalt”, “Peix pallasso”, “ Grill petit”, “La vaca  Pirata” i “Gata Diva”. Cada cançó estava centrada en un estil diferent: rumba, polca, vals, conga, marxa lenta i balada.
El cantant i presentador de les cançons feia que diferents i nenes pugessin a l’escenari a cantar i representar les cançons que anaven apareixent.

La veritat és que ho vam passar molt bé, i vam poder cantar i riure una bona estona.


dilluns, 27 de gener del 2014

EL DIARI VIATGER DE LES NOTICIES DE P5!!!

La setmana passada els nens i nenes de P5 vam iniciar una nova activitat: EL DIARI VIATGER DE LES NOTICIES DE P5.

Es tracta d’un diari on els nens i nenes anirem fent un recull de noticies on serem els protagonistes. Cada setmana un nen o nena de cada classe es portarà el Diari Viatger a casa per poder preparar la noticia amb la nostre família, i després poder explicar-la als nostres companys/es a l’aula.


Ja tenim moltes ganes que ens toqui a nosaltres!!!


dimecres, 22 de gener del 2014

FEM GRAFISMES AMB GEL D'AFAITAR !!!!

Els nens i nenes de P5 ens estem introduint a la lletra lligada en aquest trimestre, i no és fàcil¸ encara ens costa lligar les lletres...

Els mestres per ajudar-nos a fer els grafismes de les lletres lligades ens han preparat una sorpresa molt divertida. Han portat a la classe gel d’afaitar i ens han posat una mica sobre de la taula. Al tocar-lo amb els dits i remenar-lo, en un moment, s’ha convertit en una gran taca blanca i els mestres ens han convidat a practicar la lletra E que estàvem treballant aquell dia.

Ha estat molt divertit i ens ho hem passat molt bé durant una estona. Llàstima que quan passen els minuts el gel d’afaitar desapareix i ja no hem pogut fer més lletres.