diumenge, 30 de març del 2014

HEM ANAT A LA TERRISSERIA!!!

El passat dijous 27 de març els nens i nenes de les classes dels Margays i dels Ratpenats van fer una excursió a Sant Sadurní d’Anoia per visitar la terrisseria de la casa de Valldeperas per aprendre coses de l’ofici del terrissaire.

El viatge en autocar va ser una mica llarg i només arribar a la terrisseria van esmorzar i carregar les piles per afrontar el dia llarg que ens esperava.

Per començar, el Santi ens va presentar el seu ofici de terrissaire i la Montse ens va explicar un conte on sortia un terrissaire i ens va ensenyar  peces de ceràmica feta amb fang. També ens va ensenyar un torn de terrisser elèctric i ens  va fer un plat per veure com funciona. Què ràpid que ha fet el plat!!!

Posteriorment, els dos grups de P5 ens vam separar per fer activitats diferents. Uns ens vam quedar a la terrisseria, on el Santi ens va ensenyar a fer una flor amb fang i ens va deixar que cadascú fes la seva. Després ens va deixar pujar al torn de terrisser per ensenyar-nos com funciona.
Mentrestant, l’altre grup ha fet un tomb pel bosc amb la Montse  per veure i escoltar tot allò que anàvem trobant. Hem pogut veure i olorar lavanda, farigola i romaní, hem escoltat els cants de diferents ocells, hem vist el cau d’una guineu i d’un porc senglar, i hem recollit glans i pinyes sota d’uns pins i d’unes alzines.

Ja era l’hora de dinar i tots plegats hem dinat junts abans d’anar a jugar a un parc que tenia una tirolina!!!! Uauuuu, que bé que ho hem passat tirant-nos amb la tirolina!!!

Quan ja es feia tard, hem agafat les motxilles i hem pujat a l’autocar per tornar a Sant Boi després d’un intens dia d’excursió al camp. 

diumenge, 9 de març del 2014

ANEM AL MERCAT!!!

El passat dimarts 4 de març els nens i nenes de les classes dels Margays i dels Ratpenats hem visitat el Mercat de la Muntanyeta per realitzar una activitat per aprendre la importància de comprar i consumir productes frescos.

Primerament, i abans de sortir cap al mercat, uns monitors vam venir a l’aula per explicar-nos la diferencia entre un mercat i un supermercat.
Seguidament, vam anar al mercat i vam comprar unes fruites ( taronges, pomes, peres i llimones) a la Fruiteria per fer després un suc a l’aula. També vam tenir temps de donar una volta pel mercat i veure altres parades com la carnisseria, la peixateria i la xarcuteria.

Al tornar a l’aula vam preparar els sucs amb la liquadora que havien portat els monitors. Mentre cadascú sortia a liquar una mica de fruita, els altres nens i nenes del grup anaven pintant uns dibuixos de fruites.
Per acabar la activitat, hem tastat els sucs que hem preparat i estaven boníssims!!! I ens han deixat tastar uns trossos de llimona....arggg a alguns se'ns ha quedat una cara molt rara...estava molt àcida!!!


Ha estat un matí molt divertit I educatiu, i hem pogut aprendre que si volem comprar fruita fresca per fer un suc o altres productes frescos per menjar-los és important que anem al mercat a fer-ho.

dilluns, 3 de març del 2014

SORTIM DE RUA !!!

Per acabar la Setmana Cultural dedicada a la NIT, els nens i nenes d’infantil i la resta de nens i nenes de l’escola vam sortir al carrer per fer la tradicional Rua de Carnestoltes.

A les 15:30 els diferents grups ja estaven preparats per començar la Rua. Els pares, mares i altres familiars esperaven fora de l’escola preparats amb la càmera a la ma per recollir les millors fotos de la Rua.

A les 15:45 va iniciar-se la Rua i els diferents grups vam desfilar pel recorregut amb la companyia del Rei Carnestoltes i els sons dels tambors dels alumnes de 6è. Les disfresses d’aquest any estaven relacionades amb la nit que era el tema de la nostra Setmana Cultural. Per aquest motiu, bruixes i bruixots, dracules, estrelles, llunes, zombies i animals nocturns van ser les disfresses més vistes a la Rua.

Quan vam tornar a l’escola, el fort vent que bufava, no ens va permetre ballar tots junts al pati i vam haver de fer la festa dintre de les aules. Malgrat tot, ens encanta disfressar-nos i sortir al carrer perquè tothom vegi les disfresses tant divertides i  que portem. 

diumenge, 2 de març del 2014

CELEBREM LA SETMANA CULTURAL!!!

Durant la setmana del 24 al 28 de febrer, els nens i nenes d’infantil hem celebrat la Setmana Cultural que aquest curs estava centrada en el tema de LA NIT.
Durant uns dies hem realitzat diferents activitats relacionades amb aquest tema tant al matí com a la tarda i hem pogut conèixer de més a prop els estels i la lluna, els animals nocturns i també hem treballat el tema de les pors i els malsons.
Cada matí els germans Pau, Laura i Laia ens explicaven una historia a la sala de psicomotricitat per motivar-nos a realitzar les activitats del dia. Desprès en grups més reduïts treballaven les activitats que els nostres mestres ens havíem preparat per aquell dia.

Han estat uns dies molt intensos i divertits. Si voleu saber que hem fet mireu aquestes fotos i veure-ho que bé ho hem passat!!!